چطور چند کامپیوتر را با هم شبکه کنیم؟
روشهای شبکه کردن چند کامپیوتر
در مرحله قبل، ما دو کامپیوتر را با هم شبکه کردیم و اشتراک گذاری فایل بین آن دو را یاد گرفتیم. اکنون میخواهیم ببینیم برای شبکه کردن چند کامپیوتر چه راهکارهایی وجود داشتند و دارند و با توپولوژیهای مختلف شبکه آشنا بشیم.
توپولوژی Bus
یکی از روش هایی که برای شبکه کردن چند کامپیوتر استفاده میشد و امروزه منسوخ شده استفاده از توپولوژی به نام Bus بود. به این صورت که از یک رشته کابل استفاده نموده و کامپیوترها را با کابل و کانکتور BNC به هم متصل میکردند. انتهای رشته کابل با استفاده از یک بست مسدود میشد. این رشته کابل coaxial بود و مشابه همین کابل هایی است که امروز برای آنتن تلویزیون استفاده میشوند اما برای LAN تقریبا منسوخ شده اند.
توپولوژی Ring
توپولوژی بعدی که مورد استفاده قرار میگرفت Ring بود. در این توپولوژی مشابه Bus از یک رشته کابل استفاده میشد اما در اینجا این کابل به صورت یک حلقه دایره میشد و کامپیوتر ها به این حلقه وصل میشدند و با هم شبکه میشدند.
توپولوژی Mesh
Full mesh, Partial Mesh
توپولوژی دیگر مورد استفاده Mesh بود که در آن تمام کامپیوترها با رشته های کابل مجزا به همه کامپیوتر های دیگر وصل میشدند و به این صورت با هم شبکه میشدند. اگر همه سیستم ها با این روش به هم وصل میشدند Full mesh و اگر به تعدادی از سیستم ها وصل میشدند partial mesh نام داشت. اما این توپولوژی در عمل غیرممکن بود زیرا کامپیوترها برای وصل شدن به هم به کارت شبکه نیاز دارند و اگر تعداد کامپیوترهای یک شبکه زیاد باشد مثلا 50 تا، داشتن 49 کارت شبکه برای وصل شدن به همه آنها برای یک کامپیوتر غیرممکن است.
توپولوژی Star
اما ساختاری که امروزه برای شبکمه کردن سیستم ها استفاده میشود Star نام دارد. در این ساختار ما یک دیوایس در مرکز داریم که اکنون از سوئیچ استفاده میشود ولی قبلا از هاب استفاده میشد. سوئیچ یک دیوایس میانی است و همه کامپیوترها با کابل به آن وصل میشوند.
کابل UTP
کابل هایی که امروزه برای اتصال بین کامپیوترها و سوئیچ ها استفاده میشود کابلهای UTP هستند که بعدا مفصل در مورد آنها صحبت میکنیم.
سوئیچهای شبکه
سوئیچها تز تجهیزات اصلی شبکه های کامپیوتری محسوب میشوند و ابزاری برای اتصال چندین کامپیوتر به یک شبکه هستند. انواع مختلفی از سوئیچها وجود دارند که تعداد پورتهای مختلفی داشته و بسته و به اندازه شبکه با تعداد پورت مورد نیاز به کار برده میشوند. کامپیوترها و سایر ابزارها با قابلیت اتصال به شبکه مانند پرینترها و آی پی فونها با استفاده از کابلهای UTP به پورتهای سوئیچ وصل شده و وارد شبکه میشوند. در اینجا نمونه ای از سوئیچهای شبکه را مشاهده میکنید.
وندورهای مختلفی سوئیچهای شبکه را تولید میکنند که یکی از مهمترین آنها شرکت سیسکو (Cisco) است.
دیدگاهتان را بنویسید